Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1,068
FG: 1,004
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,1 kg pilsenmalt
0,6 kg hvetemalt
0,75 kg lynghonning

[B]Humle og krydder[/B]
16 g magnum 14,7 % i 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 62°C. 62°C i 40 min og 72°C i 20 min. Utmesk 77°C i 10 min. Skylt mesken med syv liter vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3787
Gjærmengde: 1,1dl slurry
Informasjon om gjæring:
Starter på 18°C, økt til 19°C etter to dager og satt i romtemperatur (ca 20-21°C) dagen etter. Honningen ble tilsatt nå.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. mai 2014
Flasket: 22. mai 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N