Brygger: Sindre Welle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1C Tsjekkisk pilsner
OG: 1042
FG: 1011
Mengde vørter: 25,5l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 4,5%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000g Heidelberg (Bestmaltz)
600g Vienna (Bestmaltz)
300g Caramel Pils (Bestmaltz)
300g Acidulated Malt (Bestmaltz)

[B]Humle og krydder[/B]
60 min 10g Warrior pellets 17%, 30g Saaz pellets 4%
15 min 30g Saaz pellets 4%
3 min 40g Saaz pellets 4%
Kokt i 100 min totalt

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
55 grader 30 min, 67 grader 60 min, 75 grader 15 min
Kontinuerlig skylling ved 75 grader i 1 time
35l til kok.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saflager w-34
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
10,5 grader i 16 dager, hevet til 16 grader i 3 dager.
Stukket om og lagret i gjæringsbøtte 6 uker ved 2 grader.
Tilsatt en pakke samme type gjær og 6g/l sukker ved flasking.
Karbonering 2 uker ved 20 grader. Deretter 6 uker lagring ved 4 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. desember 2012
Flasket: 3. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N