Brygger: Yerko H D Martnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 11A Belgisk dubbel/Bruin) Ekstra ingredienser: 25g knust koriander, 25g søt appelsinskall OG: 1,070 FG: 1016 Mengde vørter: 31,5l Mengde ferdig øl: 23,5l Alkoholstyrke: 7,1% Beregnet IBU: 24,2 Beregnet farge: 32,6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4.25 kg. Pale malt 3.57 kg. Munich malt 112 g. Special B [B]Humle og krydder[/B] 14g Northern Brewer 10.2% 60 min. 14g Northern Brewer 10.2% 30 min. Korianderfrø ferdig knust 25 g siste 5 minutter. Søt appelsinskall 25 g siste 5 minutter [B]Andre ingredienser[/B] Mesk: CaSO4: 2.1g CaCI2: 4.2g NaHCO3: 2.1g Skyllevann: CaSO4: 1.5g CaCI2: 3g 0,5 Protafloc pille, før 15 min kokeslutt 1 Servomyces 15 min før kokeslutt [B]Meskeinformasjon[/B] mesket på 63° i 30 minutter. 64° i 30 minutter 67° i 30 minutter utmesk på 72° i 15 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: 1x WLP 510 Bastogne Gjærmengde: 3,4l gjærstarter Informasjon om gjæring: Gjæret 4 dager på 17 grader og hevet opp til 22 frem til flaskedato [B]Kommentarer[/B] Ølet ble først karbonert naturlig, men manglet kullsyre, derfor ble ølet tvangskarbonert på fat i 5 dager på 1bar og 2 dager 1.5bar på ca. 5 grader [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 16. januar 2016 Flasket: 2. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N