Brygger: Yerko H D Martnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 11A Belgisk dubbel/Bruin)
Ekstra ingredienser: 25g knust koriander, 25g søt appelsinskall
OG: 1,070
FG: 1016
Mengde vørter: 31,5l
Mengde ferdig øl: 23,5l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 24,2
Beregnet farge: 32,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4.25 kg. Pale malt
3.57 kg. Munich malt
112 g. Special B

[B]Humle og krydder[/B]
14g Northern Brewer 10.2%    60 min.
14g Northern Brewer 10.2%    30 min.

Korianderfrø ferdig knust 25 g siste 5 minutter.
Søt appelsinskall 25 g siste 5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Mesk:
CaSO4: 2.1g
CaCI2: 4.2g
NaHCO3: 2.1g

Skyllevann:
CaSO4: 1.5g
CaCI2: 3g

0,5 Protafloc pille, før 15 min kokeslutt
1 Servomyces 15 min før kokeslutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
mesket på 63° i 30 minutter. 
64° i 30 minutter
67° i 30 minutter
utmesk på 72° i 15 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 1x WLP 510 Bastogne
Gjærmengde: 3,4l gjærstarter 
Informasjon om gjæring:
Gjæret 4 dager på 17 grader og hevet opp til 22 frem til flaskedato

[B]Kommentarer[/B]
Ølet ble først karbonert naturlig, men manglet kullsyre, derfor ble ølet tvangskarbonert på fat i 5 dager på 1bar og 2 dager 1.5bar på ca. 5 grader

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. januar 2016
Flasket: 2. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N