Brygger: Sigurd Hannaas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5C Engelsk dark mild OG: 1034 FG: 1010 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 3,0% Beregnet IBU: 20,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,0 kg Warminster Maris Otter 0,2 kg Muntons Crystal (150 EBC) 0,2 kg Muntons Dark Crystal (400 EBC) 0,2 kg Warminster Amber Malt (60 EBC) 0,1 kg Warminster Pale Chocolate Malt (490 EBC) 0,05 Weyermann Acidulated 0,03 Muntons Black Malt (1250 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 30,0 g East Kent Goldings (5,7%) - 60 min. [B]Andre ingredienser[/B] 15 liter meskevann tilsatt: 6,8 g kalsiumklorid (flytende, 33%) 1,5 g gips 3,0 g natron 1,5 g kalk 19 liter "skyllevann" (no-sparge) tilsatt: 8,6 g kalsiumklorid (flytende, 33%) 1,9 g gips Tilsatt 15 min. før kokeslutt: 5,0 g klarurt 0,5 ts White Labs WLN1000 gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] No-sparge, starter med 15 liter vann: 64,0 C i 20 min. Oppvarming til 70,0 C over 15 min. 70,0 C i 20 min. Oppvarming til 77,0 C over 10 min. Tilsetter "skyllevann" (77,0 C) til meskekaret er fullt (14 av 19 liter fikk plass). 77,0 C i 5 min. Siler ut vørter til kokekaret over ca. 30 min. samtidig som resten av "skyllevannet" (5 liter) tilsettes gradvis. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP002 Gjærmengde: ca. 175 mrd. celler Informasjon om gjæring: Pitcher 53 g. tykk slurry høstet samme dag. Starter gjæringen på 18 C, og lar temperaturen øke gradvis til 19 C over 2 døgn. Holdes på 19 C i 8 døgn. Rampes ned til 4 C over to døgn. Gjæringen i all hovedsak ferdig etter tre døgn, men lot ølet stå på gjæren i 12 dager likevel. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. februar 2016 Flasket: 15. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F