Brygger: Sigurd Hannaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5C Engelsk dark mild
OG: 1034
FG: 1010
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 3,0%
Beregnet IBU: 20,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,0 kg Warminster Maris Otter
0,2 kg Muntons Crystal (150 EBC)
0,2 kg Muntons Dark Crystal (400 EBC)
0,2 kg Warminster Amber Malt (60 EBC)
0,1 kg Warminster Pale Chocolate Malt (490 EBC)
0,05 Weyermann Acidulated
0,03 Muntons Black Malt (1250 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
30,0 g East Kent Goldings (5,7%) - 60 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
15 liter meskevann tilsatt:
6,8 g kalsiumklorid (flytende, 33%)
1,5 g gips
3,0 g natron
1,5 g kalk

19 liter "skyllevann" (no-sparge) tilsatt:
8,6 g kalsiumklorid (flytende, 33%)
1,9 g gips

Tilsatt 15 min. før kokeslutt:
5,0 g klarurt
0,5 ts White Labs WLN1000 gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
No-sparge, starter med 15 liter vann:
64,0 C i 20 min.
Oppvarming til 70,0 C over 15 min.
70,0 C i 20 min.
Oppvarming til 77,0 C over 10 min.
Tilsetter "skyllevann" (77,0 C) til meskekaret er fullt (14 av 19 liter fikk plass).
77,0 C i 5 min.
Siler ut vørter til kokekaret over ca. 30 min. samtidig som resten av "skyllevannet" (5 liter) tilsettes gradvis.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP002
Gjærmengde: ca. 175 mrd. celler
Informasjon om gjæring:
Pitcher 53 g. tykk slurry høstet samme dag.

Starter gjæringen på 18 C, og lar temperaturen øke gradvis til 19 C over 2 døgn.
Holdes på 19 C i 8 døgn.
Rampes ned til 4 C over to døgn.

Gjæringen i all hovedsak ferdig etter tre døgn, men lot ølet stå på gjæren i 12 dager likevel.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. februar 2016
Flasket: 15. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F