Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3B Bock
OG: 1068
FG: 1014
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
13,5 kg pilsnermalt
6,5 kg munchenermalt
1,5 kg aroma
1,5 kg cara 120
0,8 kg sjokolademalt

[B]Humle og krydder[/B]
55 gr. Hallertau 15,4% 90 min.
100 gr. Saaz 3,4% 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 dl kalsiumklorid
1 tabl. Whirlfloc
25 dråper Clarence

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking 68grader.
55-60 liter vann til innmesking.
Forsukringstid 60 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lagergjær
Gjærmengde: Ca 1,5 liter
Informasjon om gjæring:
9 grader i 18 dager, ca 20 grader i 2 dager.
Ettergjæring på flaske i 9 dager. Brukt 320 gr brunt sukker kokt opp i 1 liter vann.

[B]Kommentarer[/B]
Brukt lagergjær fra Arendals Bryggeri

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. februar 2017
Flasket: 15. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N