Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3B Bock OG: 1068 FG: 1014 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 13,5 kg pilsnermalt 6,5 kg munchenermalt 1,5 kg aroma 1,5 kg cara 120 0,8 kg sjokolademalt [B]Humle og krydder[/B] 55 gr. Hallertau 15,4% 90 min. 100 gr. Saaz 3,4% 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 dl kalsiumklorid 1 tabl. Whirlfloc 25 dråper Clarence [B]Meskeinformasjon[/B] Direkte innmesking 68grader. 55-60 liter vann til innmesking. Forsukringstid 60 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lagergjær Gjærmengde: Ca 1,5 liter Informasjon om gjæring: 9 grader i 18 dager, ca 20 grader i 2 dager. Ettergjæring på flaske i 9 dager. Brukt 320 gr brunt sukker kokt opp i 1 liter vann. [B]Kommentarer[/B] Brukt lagergjær fra Arendals Bryggeri [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. februar 2017 Flasket: 15. mars 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N