Brygger: Hans Petter Kristoffersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Kakao nibs, Vanilla bourbon pulver.Knuste enebær, hvit candy sukker
OG: 64
FG: 15
Mengde vørter: 48,0l
Mengde ferdig øl: 56,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner malt, Krystal malt, Sjokolade malt, Munich malt, cara blond. candy sukker.

[B]Humle og krydder[/B]
Styrian Golding.
Enebær.

[B]Andre ingredienser[/B]
Vanilla bourbon pulver.
Kakao nibs.

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader i en time.
utmesk til 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Bohemian Lager M84
Gjærmengde: 4 poser, rehydreret
Informasjon om gjæring:
Gjærings tempratur på 15-17 grader

[B]Kommentarer[/B]
3 gangen jeg lager dette juleølet, og prøvd og forbedre ølet etter min smak. Slik jeg liker juleølet.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. september 2017
Flasket: 24. september 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N