Brygger: Hans Petter Kristoffersen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl) Ekstra ingredienser: Kakao nibs, Vanilla bourbon pulver.Knuste enebær, hvit candy sukker OG: 64 FG: 15 Mengde vørter: 48,0l Mengde ferdig øl: 56,0l Alkoholstyrke: 6,5% Beregnet IBU: 36,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner malt, Krystal malt, Sjokolade malt, Munich malt, cara blond. candy sukker. [B]Humle og krydder[/B] Styrian Golding. Enebær. [B]Andre ingredienser[/B] Vanilla bourbon pulver. Kakao nibs. [B]Meskeinformasjon[/B] 68 grader i en time. utmesk til 78 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Bohemian Lager M84 Gjærmengde: 4 poser, rehydreret Informasjon om gjæring: Gjærings tempratur på 15-17 grader [B]Kommentarer[/B] 3 gangen jeg lager dette juleølet, og prøvd og forbedre ølet etter min smak. Slik jeg liker juleølet. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. september 2017 Flasket: 24. september 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N