Brygger: Jørgen Olsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,050
FG: 1,010
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4 kg pilsnermalt
1 kg Maris Otter
300 g Caramalt (30 EBC)
300 g hvetemalt
30 g sjokolademalt (for farge)

[B]Humle og krydder[/B]
15 min:
15g Centennial 2015 8,5%
15g Mosaic 2015 11,7%
10g Citra 2015 13,5%

5 min:
15g Amarillo 2015 6,8%
15g Centennial
15g Mosaic
15g Citra

Steep 30 min@80grader
60g Amarillo
35g Centennial 
30g Mosaic 
40g Citra

Dry hop 5 dager:
50 g Amarillo
40g Mosaic
35g Citra
30g Cascade 6,8%

[B]Andre ingredienser[/B]
CaCl, gypsum og melkesyre til vannjustering
1/4 tablett Protafloc og gjærnæring på 15 min igjen av kok
Brewer's Clarex og gelatin
Farin til karbonering

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk på 40 grader
45 min på 65 grader
14 min på 72 grader
Utmesk og skylling på 78 grader
Brygget på Speidel Braumeister

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001-slurry
Gjærmengde: En durabelig mengde 
Informasjon om gjæring:
Pitch på 14,5 grader, sakte naturlig stigning til 18 grader (i tre dager), deretter 19 i en dag og 20 grader ut.

[B]Kommentarer[/B]
Blir fortrinnsvis levert via Bryggeland hvis det legges opp til det i år,

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. februar 2017
Flasket: 19. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N