Brygger: Jørgen Olsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1,050 FG: 1,010 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 90,0 Beregnet farge: 12 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4 kg pilsnermalt 1 kg Maris Otter 300 g Caramalt (30 EBC) 300 g hvetemalt 30 g sjokolademalt (for farge) [B]Humle og krydder[/B] 15 min: 15g Centennial 2015 8,5% 15g Mosaic 2015 11,7% 10g Citra 2015 13,5% 5 min: 15g Amarillo 2015 6,8% 15g Centennial 15g Mosaic 15g Citra Steep 30 min@80grader 60g Amarillo 35g Centennial 30g Mosaic 40g Citra Dry hop 5 dager: 50 g Amarillo 40g Mosaic 35g Citra 30g Cascade 6,8% [B]Andre ingredienser[/B] CaCl, gypsum og melkesyre til vannjustering 1/4 tablett Protafloc og gjærnæring på 15 min igjen av kok Brewer's Clarex og gelatin Farin til karbonering [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk på 40 grader 45 min på 65 grader 14 min på 72 grader Utmesk og skylling på 78 grader Brygget på Speidel Braumeister [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001-slurry Gjærmengde: En durabelig mengde Informasjon om gjæring: Pitch på 14,5 grader, sakte naturlig stigning til 18 grader (i tre dager), deretter 19 i en dag og 20 grader ut. [B]Kommentarer[/B] Blir fortrinnsvis levert via Bryggeland hvis det legges opp til det i år, [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. februar 2017 Flasket: 19. februar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N