Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1121 FG: 1029 Mengde vørter: 11,0l Mengde ferdig øl: 11,0l Alkoholstyrke: 12,1% Beregnet IBU: 110,0 Beregnet farge: 146 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3700 g pale malt 500 g hvetemalt 500 g havregryn 290 g amber malt 480 g dark crystal 280 g chocolate malt 260 g roasted barley 750 g mørk sirup [B]Humle og krydder[/B] 20 g Magnum 14.6% 90 min 30 g Goldings 6.4% 15 min 35 g Goldings 6.4% 5 min [B]Andre ingredienser[/B] 1.5 ts kalk, 0.5 ts natron, 0.5 kork kalsiumkloridløsning. Irish moss, gjærnæring. [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 63 grader, 40 min 63 grader, 40 min 68 grader, 10 min 72 grader, 10 min 77 grader. Mørke maltsorter tilsatt mot slutten av meskingen. No sparge. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WY1318 Gjærmengde: Slurry Informasjon om gjæring: Kjølt ned til 18 grader, kjølig romtemperatur. Tilsatte 750 g mørk sirup etter stormgjæring avtok. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. april 2014 Flasket: 18. mai 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N