Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1121
FG: 1029
Mengde vørter: 11,0l
Mengde ferdig øl: 11,0l
Alkoholstyrke: 12,1%
Beregnet IBU: 110,0
Beregnet farge: 146 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3700 g pale malt
500 g hvetemalt
500 g havregryn
290 g amber malt
480 g dark crystal
280 g chocolate malt
260 g roasted barley

750 g mørk sirup

[B]Humle og krydder[/B]
20 g Magnum 14.6% 90 min
30 g Goldings 6.4% 15 min
35 g Goldings 6.4% 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1.5 ts kalk, 0.5 ts natron, 0.5 kork kalsiumkloridløsning.
Irish moss, gjærnæring.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 63 grader, 40 min 63 grader, 40 min 68 grader, 10 min 72 grader, 10 min 77 grader.
Mørke maltsorter tilsatt mot slutten av meskingen. No sparge.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WY1318
Gjærmengde: Slurry
Informasjon om gjæring:
Kjølt ned til 18 grader, kjølig romtemperatur.
Tilsatte 750 g mørk sirup etter stormgjæring avtok.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. april 2014
Flasket: 18. mai 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N