Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1080
FG: 1019
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 69,0
Beregnet farge: 114 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000 g Maris Otter
  500 g Dark Crystal
  250 g Chocolate malt
  250 g Black malt
  150 g Roasted Barley
  420 g Røstet havregryn
  100 g Carafa Special

Mot slutten av kok:
1000 g DME

Etter primærgjæring:
400 g mørk sirup

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Magnum 15 %, 60 min
35 g EKG 4.5 %, 15 min
40 g EKG 4.5 %, 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustert, irish moss, gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
70 min 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: Slurry fra tidligere brygg
Informasjon om gjæring:
2 uker i romtemperatur, ca. 20 grader, mørk sirup tilsatt etter første uke.
3 uker med 15g/4L eikechips trukket i Bourbon.

[B]Kommentarer[/B]
Havregryn røstet i ovnen 30 min på 190 grader 1 uke før brygging.

Batchen ble delt i 5, og forskjellige tilsetninger ble gjort. Innsendt del er den med bourbon-eik.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. november 2011
Flasket: 4. januar 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N