Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: OG: 1080 FG: 1019 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 8,0% Beregnet IBU: 69,0 Beregnet farge: 114 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4000 g Maris Otter 500 g Dark Crystal 250 g Chocolate malt 250 g Black malt 150 g Roasted Barley 420 g Røstet havregryn 100 g Carafa Special Mot slutten av kok: 1000 g DME Etter primærgjæring: 400 g mørk sirup [B]Humle og krydder[/B] 25 g Magnum 15 %, 60 min 35 g EKG 4.5 %, 15 min 40 g EKG 4.5 %, 5 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustert, irish moss, gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 70 min 65 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: Slurry fra tidligere brygg Informasjon om gjæring: 2 uker i romtemperatur, ca. 20 grader, mørk sirup tilsatt etter første uke. 3 uker med 15g/4L eikechips trukket i Bourbon. [B]Kommentarer[/B] Havregryn røstet i ovnen 30 min på 190 grader 1 uke før brygging. Batchen ble delt i 5, og forskjellige tilsetninger ble gjort. Innsendt del er den med bourbon-eik. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. november 2011 Flasket: 4. januar 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N