Brygger: Manfred Heun
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1084
FG: 1015
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 49,0l
Alkoholstyrke: 8,16%
Beregnet IBU: 208,0
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale malt marris otter 8 ebc 10500g
Crystal malt 30 ebc 800g
Crystal malt 118 ebc 250g
Light dry extract 8 ebc 5000g tilsatt i slutten av koketiden
300gram sukker ved flasking

[B]Humle og krydder[/B]
290 gram columbus tomahawk 16.10% 90 min
75 gram columbus 16.1% 45 min
90 gram simcoe 12% 29 min
75 gram centennial 10% 1 min
199 gram simcoe 12 % 1 min
75 gram centennial 10% 14 dgr tørrhumling
75 gram simcoe 12% 14dgr tørrhumling
75 gram columbus 16.1% 14 dgr tørrhumling
20 gram simcoe 12% 5 dgr tørrhumling
20 gram columbus 16.1% 5 dgr tørrhumling
20 gram centennial 10% 5 dgr tørrhumling

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesking 30 min 38 grader
5 min 52 grader
30 min 62 grader
60 min 67 grader
10 min 78 grader
Skyllevann 10 liter 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham
Gjærmengde: 33gram
Informasjon om gjæring:
16 dager gjæring ved 18 grader
14 dager ved 18 grader på flasker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. januar 2013
Flasket: 6. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N