Brygger: Roar Sandodden
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13G Klassisk norsk hjemmebrygg
OG: 1071
FG: 1012
Mengde vørter: 130,0l
Mengde ferdig øl: 120,0l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 11,0
Beregnet farge: 60 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Stjørdalsmalt 31 kg
Maris Otter 11 kg
Crystal malt 135 5,5 kg
Demerarasukker 2,5 kg
Mørk Sirup 2 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Williamette 17% 25g 60 min
Hersbrucker 2,8% 90g 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Gradvis stegmesk fra 60 til 68 grader, deretter 68 grader i 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 1318 London ale III
Gjærmengde: 3 liter starter 3 pk
Informasjon om gjæring:
18 dager gjæring på 18 grader
Deretter flaskemodnet på 20 grader i 10 dager

[B]Kommentarer[/B]
Malter er maltet av bryggeren på lokalt korn

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. november 2014
Flasket: 1. desember 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N