Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3D Eisbock
OG: 1080
FG: 1020
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 36,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 61 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC 5000 g  
Munich Malt 15 EBC 15000 g  
Cara Munich I 120 EBC 2500 g  
Chocolate Wheat 1000 EBC 500 g

[B]Humle og krydder[/B]
Perle 4.9 % 125 g 60 min  
Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 30 g 30 min  
Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 45 g 30 min  
Saaz 2.9 % 50 g 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Trippel dekoksjon , ca. 40 - 50 - 66 i hovemeskekaret. Mashout og skyllevann 78 grader. Mesk de to første uttakene i 20 min på 63 og 65 Siste dekoksjon kokes 5-10 min. De to første 25-30 min.

Tar ut ca 1/3 som varmes opp og meskes separat på 63/65 grader i 30 min., og deretter kokes 15 min. før det blandes tilbake i hovedmeskekaret for å heve temp til neste steg.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: Vasket gjær fra 50 l
Informasjon om gjæring:
8 grader 28 dager + en uke i romtemperatur.

Pitch på 14-15 grader. 2 minutter med ren oksygen.

[B]Kommentarer[/B]
Vasket gjær fra en trad. norsk juleøl. Brukte alt. Gjæret på 8,5 grader i fire uker.

Ca 50 liter øl ble ved frysing redusert til 35-38 liter Eisbock.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. februar 2017
Flasket: 25. oktober 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F