Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3D Eisbock OG: 1080 FG: 1020 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 36,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 61 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 5000 g Munich Malt 15 EBC 15000 g Cara Munich I 120 EBC 2500 g Chocolate Wheat 1000 EBC 500 g [B]Humle og krydder[/B] Perle 4.9 % 125 g 60 min Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 30 g 30 min Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 45 g 30 min Saaz 2.9 % 50 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss. [B]Meskeinformasjon[/B] Trippel dekoksjon , ca. 40 - 50 - 66 i hovemeskekaret. Mashout og skyllevann 78 grader. Mesk de to første uttakene i 20 min på 63 og 65 Siste dekoksjon kokes 5-10 min. De to første 25-30 min. Tar ut ca 1/3 som varmes opp og meskes separat på 63/65 grader i 30 min., og deretter kokes 15 min. før det blandes tilbake i hovedmeskekaret for å heve temp til neste steg. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: Vasket gjær fra 50 l Informasjon om gjæring: 8 grader 28 dager + en uke i romtemperatur. Pitch på 14-15 grader. 2 minutter med ren oksygen. [B]Kommentarer[/B] Vasket gjær fra en trad. norsk juleøl. Brukte alt. Gjæret på 8,5 grader i fire uker. Ca 50 liter øl ble ved frysing redusert til 35-38 liter Eisbock. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. februar 2017 Flasket: 25. oktober 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F