Brygger: Gard W. Karlsnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1076 FG: 1008 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 8,9% Beregnet IBU: 27,9 Beregnet farge: 70 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7 kg Pilsner Malt 1 kg Special-B Malt 500 g Torrified hvete 500 g Biscuit Malt 500 g sukker (tilsatt ved -20 min. kok) 500 g mørk kandis sukker (tilsatt ved -20 min. kok) [B]Humle og krydder[/B] 25 g Styrian Goldings 5,4% -60 min. 5 g Northern Brewer 8.5% -60 min. 20 g Styrian Goldings 5,4% - 30 min. 20 g Hallertauer Mittlefrüh 4% - 30 min. 20 g Hallertauer Mittlefrüh 4% -5 min. 10 g Korianderfrø, knust -5 min. [B]Andre ingredienser[/B] 2 tsk. gjærnæring 1 tsk Irish Moss (-15 min) [B]Meskeinformasjon[/B] Maxi-BIAB Enkel infusjonsmesking, tilsatt 24 liter vann, mesking ved 65 grader i én time. Batch-skylling med 13 liter vann @ 75 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 3787 Gjærmengde: Gjærkake fra elgr^3 Informasjon om gjæring: Pitchet på gjærkake fra elgr^3, belgisk tripel etter at denne var stukket om til sekundærgjæringskar etter 8 dagers gjæring. Startet gjæring ved 25 grader, sank deretter til 20 grader. Gjæret i 22 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. januar 2013 Flasket: 10. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N