Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1076
FG: 1008
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 8,9%
Beregnet IBU: 27,9
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg Pilsner Malt
1 kg Special-B Malt
500 g Torrified hvete
500 g Biscuit Malt
500 g sukker (tilsatt ved -20 min. kok)
500 g mørk kandis sukker (tilsatt ved -20 min. kok)

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Styrian Goldings 5,4% -60 min.
5 g Northern Brewer 8.5% -60 min.
20 g Styrian Goldings 5,4% - 30 min.
20 g Hallertauer Mittlefrüh 4% - 30 min.
20 g Hallertauer Mittlefrüh 4% -5 min.
10 g Korianderfrø, knust -5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
2 tsk. gjærnæring
1 tsk Irish Moss (-15 min)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Maxi-BIAB
Enkel infusjonsmesking, tilsatt 24 liter vann, mesking ved 65 grader i én time.
Batch-skylling med 13 liter vann @ 75 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3787
Gjærmengde: Gjærkake fra elgr^3
Informasjon om gjæring:
Pitchet på gjærkake fra elgr^3, belgisk tripel etter at denne var stukket om til sekundærgjæringskar etter 8 dagers gjæring.
Startet gjæring ved 25 grader, sank deretter til 20 grader.
Gjæret i 22 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. januar 2013
Flasket: 10. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N