Brygger: Kjell Breimo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1C Tsjekkisk pilsner
OG: 1,050
FG: 1,016
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 37,5
Beregnet farge: 8,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5 kg Pilsner malt
230 g Melanoiden malt
100 g hvete malt

[B]Humle og krydder[/B]
Kok i 90 minutter!
20 g Northern Brewer (60 min)
50 g Saaz (25 min)
50 g Saaz (8 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
1,3 tablet Whirlfloc
1,3 tsp Gjærnæring
20 g PH Stabilizer
6 g kalsiumklorid
3 g Kalsiumsulfat (Gypsum) 
3,5 ml Biofine Clear A3
1 plate gelatin sammen med sukkerlake

[B]Meskeinformasjon[/B]
Brygget med BB30:
30 minutter på 65 grader, 30 minutter på 68,5 grader, 20 minutter på 72 grader, utvasking på ca. 77 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WYeast 2001 Urquell
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Laget 3 liter starter.
Gjæret på 8/9 grader i uke 1, 9/10 grader uke 2, 10/11 grader uke 3, 2 dager på 14/5 grader, 2 dager cold crash, så flasking.

[B]Kommentarer[/B]
Har lagt på 0,2-0,3% ekstra på alkoholprosenten pga karbonering med sukkerlake.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2014
Flasket: 7. januar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N