Brygger: Kjell Breimo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1C Tsjekkisk pilsner OG: 1,050 FG: 1,016 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 37,5 Beregnet farge: 8,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5 kg Pilsner malt 230 g Melanoiden malt 100 g hvete malt [B]Humle og krydder[/B] Kok i 90 minutter! 20 g Northern Brewer (60 min) 50 g Saaz (25 min) 50 g Saaz (8 min) [B]Andre ingredienser[/B] 1,3 tablet Whirlfloc 1,3 tsp Gjærnæring 20 g PH Stabilizer 6 g kalsiumklorid 3 g Kalsiumsulfat (Gypsum) 3,5 ml Biofine Clear A3 1 plate gelatin sammen med sukkerlake [B]Meskeinformasjon[/B] Brygget med BB30: 30 minutter på 65 grader, 30 minutter på 68,5 grader, 20 minutter på 72 grader, utvasking på ca. 77 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WYeast 2001 Urquell Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Laget 3 liter starter. Gjæret på 8/9 grader i uke 1, 9/10 grader uke 2, 10/11 grader uke 3, 2 dager på 14/5 grader, 2 dager cold crash, så flasking. [B]Kommentarer[/B] Har lagt på 0,2-0,3% ekstra på alkoholprosenten pga karbonering med sukkerlake. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. desember 2014 Flasket: 7. januar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N