Brygger: Tore Garder Larsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 90
FG: 24
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,5l
Alkoholstyrke: 8,7%
Beregnet IBU: 28,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7.0 kg	Pale Malt
1.5 kg	Munich Malt MØRK
410 g	Crystal Malt - 60L
320 g	Munich Malt LYS
310 g	Biscuit Malt
200 g	Honey Malt
200 g	Melanoidin
50.0 g	Chocolate Malt PALE
250 g       Candi Sugar, Dark (Boil 120 min)

[B]Humle og krydder[/B]
36.0 g	Northern Brewer - Boil 60 min
26.0 g	Styrian Goldings - Boil 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
- Salttilsetning i meskevann og spargevann
- 225 g	Malto-Dextrine (Boil 5 min)
- Gjærnæring
Irish Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
- 1 stegs infusion i 60 min ved 68C
- Mashout ved 77C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 550
Gjærmengde: 1 rør
Informasjon om gjæring:
- Gjærstarter
-20 - 22C i 13 dager før tapping

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. mai 2014
Flasket: 12. juni 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N