Brygger: Tore Garder Larsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 90 FG: 24 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 22,5l Alkoholstyrke: 8,7% Beregnet IBU: 28,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7.0 kg Pale Malt 1.5 kg Munich Malt MØRK 410 g Crystal Malt - 60L 320 g Munich Malt LYS 310 g Biscuit Malt 200 g Honey Malt 200 g Melanoidin 50.0 g Chocolate Malt PALE 250 g Candi Sugar, Dark (Boil 120 min) [B]Humle og krydder[/B] 36.0 g Northern Brewer - Boil 60 min 26.0 g Styrian Goldings - Boil 15 min [B]Andre ingredienser[/B] - Salttilsetning i meskevann og spargevann - 225 g Malto-Dextrine (Boil 5 min) - Gjærnæring Irish Moss [B]Meskeinformasjon[/B] - 1 stegs infusion i 60 min ved 68C - Mashout ved 77C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 550 Gjærmengde: 1 rør Informasjon om gjæring: - Gjærstarter -20 - 22C i 13 dager før tapping [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 31. mai 2014 Flasket: 12. juni 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N