Brygger: Eivind Sveian
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Stjørdalsmalt
OG: 1,069
FG: 1,020
Mengde vørter: 18,5l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 20,0
Beregnet farge: 20 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2kg pilsnermalt
2kg münchenermalt
2kg stjørdalsmalt

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertau blanc
12g, 120min
38g, 20 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Munchener dekoktert kvelden i forveien (for å spare tid på bryggedagen) med 4l vann. Varmet opp til 70C, holdt i 15 min. Kokte opp, holdt kok i 30 min. Kjølt ned. 
Mesket på 67C i 60 min, 72C i 5 min, 78C i 5 min med 21l vann + dekoksjon.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: W34/70
Gjærmengde: 4 pakker
Informasjon om gjæring:
Startet gjæring på 7C. Gradvis økt til 10C. Gjæret i 6 uker. 
Deretter kjølt ned til 4C over to døgn. Dernest fatet, karbonert og lagret på 4C frem til flasketapping.

[B]Kommentarer[/B]
Brygget på Speidel Braumeister.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2016
Flasket: 27. oktober 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F