Brygger: Eivind Sveian Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl) Ekstra ingredienser: Stjørdalsmalt OG: 1,069 FG: 1,020 Mengde vørter: 18,5l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 6,5% Beregnet IBU: 20,0 Beregnet farge: 20 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2kg pilsnermalt 2kg münchenermalt 2kg stjørdalsmalt [B]Humle og krydder[/B] Hallertau blanc 12g, 120min 38g, 20 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Munchener dekoktert kvelden i forveien (for å spare tid på bryggedagen) med 4l vann. Varmet opp til 70C, holdt i 15 min. Kokte opp, holdt kok i 30 min. Kjølt ned. Mesket på 67C i 60 min, 72C i 5 min, 78C i 5 min med 21l vann + dekoksjon. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: W34/70 Gjærmengde: 4 pakker Informasjon om gjæring: Startet gjæring på 7C. Gradvis økt til 10C. Gjæret i 6 uker. Deretter kjølt ned til 4C over to døgn. Dernest fatet, karbonert og lagret på 4C frem til flasketapping. [B]Kommentarer[/B] Brygget på Speidel Braumeister. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. desember 2016 Flasket: 27. oktober 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F