Brygger: Rolf Lysfjord Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1055 FG: 1013 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 38,0 Beregnet farge: 22 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11.000 kg Maris Otter Malt (76.92%) 1.000 kg Pilsner (6.99%) 1.000 kg Rye Malt (6.99%) 0.800 kg Crystal 60 (5.59%) 0.400 kg Crystal 30 (2.8%) 0.100 kg Flaked Wheat (0.7%) [B]Humle og krydder[/B] 30.0 g Northern Brewer Pellet (10.5% Alpha) @ 70 Minutes (Boil) (0.6 g/L) 40.0 g Perle Pellet (9.2% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.8 g/L) 100.0 g Cascade Pellet (6.5% Alpha) @ 8 Minutes (Boil) (2 g/L) 100.0 g Cascade Pellet (6.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (2 g/L) 100.0 g Cascade Pellet (7% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (2 g/L) 50.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (1 g/L) 100.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 5.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash) 15.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash) 10.0 g PH 5.2 @ 0 Minutes (Mash) [B]Meskeinformasjon[/B] Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes. Utmesk 72C i ca 20-40 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WY1450 Gjærmengde: Slurry, ca 1 dl Informasjon om gjæring: Fermented at 18°C with Wyeast 1450 - Dennys Favorite 50 Oksygenert med ren O2 i 2 min v/ 1 l/min [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. mars 2013 Flasket: 23. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F