Brygger: Rolf Lysfjord
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1055
FG: 1013
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 22 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11.000 kg Maris Otter Malt (76.92%)
1.000 kg Pilsner (6.99%)
1.000 kg Rye Malt (6.99%)
0.800 kg Crystal 60 (5.59%)
0.400 kg Crystal 30 (2.8%)
0.100 kg Flaked Wheat (0.7%)

[B]Humle og krydder[/B]
30.0 g Northern Brewer Pellet (10.5% Alpha) @ 70 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
40.0 g Perle Pellet (9.2% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
100.0 g Cascade Pellet (6.5% Alpha) @ 8 Minutes (Boil) (2 g/L)
100.0 g Cascade Pellet (6.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (2 g/L)
100.0 g Cascade Pellet (7% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (2 g/L)
50.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (1 g/L)
100.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
5.0 g CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash)
15.0 g CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum  @ 0 Minutes (Mash)
10.0 g PH 5.2 @ 0 Minutes (Mash)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes.
Utmesk 72C i ca 20-40 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WY1450
Gjærmengde: Slurry, ca 1 dl
Informasjon om gjæring:
Fermented at 18°C with Wyeast 1450 - Dennys Favorite 50
Oksygenert med ren O2 i 2 min v/ 1 l/min

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. mars 2013
Flasket: 23. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F