Brygger: Erlend Johnsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2A Moderne mørk lager OG: 1058 FG: 1012 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 25 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5 kg Premium Pilsner Malt (Weyermann) 0.4kg Caramalt (TF) 0.2kg Munich Malt (TF) 0.4kg Medium/Amber Spraymalt [B]Humle og krydder[/B] 20g Perle 8% (pellets) 60min 8g Amarillo 8.5% (pellets) 40min 10g Amarillo 8.5% (pellets) 5min [B]Andre ingredienser[/B] KalsiumKlorid brukt for å senke pH under mesking [B]Meskeinformasjon[/B] Acid Rest for å justere pH ved 35grader i 5min Protein Rest ved 52grader 15min Saccarification 63grader 45min Saccarification 72grader 30min Mash Out 77grader 10min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 815 Gjærmengde: 2 pakker i starter på 1.65l Informasjon om gjæring: Pitchet gjær ved 20grader Latt stå i ca 6-7 timer ved 20grader, så satt ved 15 grader i 4-5timer. Så satt i kjøleskap, 14 grader i gjæringsbøtte ca 8 timer seinere. Neste morgen var temp 11grader, og resten av første uken var temp stabil rundt 9-10grader. Racket til secondary dag 9, gravity målt til 1015. Diacetyl-rest i 2 dager ved 15-16grader. Så satt til lagering ved 4-5grader frem til bottling. Første uken ble temp senket ca 3 grader / dag. FG nådd ca 2 uker inn i lagering - periode. [B]Kommentarer[/B] Et greit forsøk på en moderne lagerøl, men skulle brukt mere humle. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. januar 2013 Flasket: 19. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N