Brygger: Erlend Johnsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2A Moderne mørk lager
OG: 1058
FG: 1012
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5 kg   Premium Pilsner Malt (Weyermann)
0.4kg Caramalt (TF)
0.2kg Munich Malt (TF)
0.4kg Medium/Amber Spraymalt

[B]Humle og krydder[/B]
20g Perle 8% (pellets) 60min
8g Amarillo 8.5% (pellets) 40min
10g Amarillo 8.5% (pellets) 5min

[B]Andre ingredienser[/B]
KalsiumKlorid brukt for å senke pH under mesking

[B]Meskeinformasjon[/B]
Acid Rest for å justere pH ved 35grader i 5min
Protein Rest ved 52grader 15min
Saccarification 63grader 45min
Saccarification 72grader 30min
Mash Out 77grader 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 815
Gjærmengde: 2 pakker i starter på 1.65l
Informasjon om gjæring:
Pitchet gjær ved 20grader
Latt stå i ca 6-7 timer ved 20grader, så satt ved 15 grader i 4-5timer. 
Så satt i kjøleskap, 14 grader i gjæringsbøtte ca 8 timer seinere. 
Neste morgen var temp 11grader, 
og resten av første uken var temp stabil rundt 9-10grader. 
Racket til secondary dag 9, gravity målt til 1015. 
Diacetyl-rest i 2 dager ved 15-16grader. 
Så satt til lagering ved 4-5grader frem til bottling. 
Første uken ble temp senket ca 3 grader / dag.
FG nådd ca 2 uker inn i lagering - periode.

[B]Kommentarer[/B]
Et greit forsøk på en moderne lagerøl, men skulle brukt mere humle.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. januar 2013
Flasket: 19. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N