Brygger: Jon Sandvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Eikechips
OG: 1078
FG: 1016
Mengde vørter: 77,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 8,1%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 52 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich 1: 12000 gr.
Pilsner: 2500 gr.
Melanoidin: 2500 gr.
Rug: 2500 gr.
Crystalrug: 800 gr.
Bisquit: 750 gr.
Aromic: 750 gr.
Pale choko: 480 gr.
Spesial roast: 480 gr.
Spesial B: 480 gr.
Peated: 240 gr.

[B]Humle og krydder[/B]
50 gr. Chinook 12% pellets 60 min.
60 gr.Cascade 7,1 % pellets 5 min.
60 gr. Celia 3,9 % pellets 0 min.
50 gr. Columbus 16,5 % pellets 0 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
Kokt 100 gr. eikechips I 2 dl. vann , 
avkjølt og tilsatt gjæringkar siste 7 dager.

[B]Meskeinformasjon[/B]
64 C. 90 min.
78 C. 15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 530
Gjærmengde: 3 pkk. 3 l. starter
Informasjon om gjæring:
14 dager 23 C.

[B]Kommentarer[/B]
Koketid 120 min.

Tilsatt 1 tabl. protafloc og 1 ts gjærnæring siste 10 min. av koketid.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. august 2016
Flasket: 3. september 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N