Brygger: Jon Sandvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 13F Klassisk norsk juleøl) Ekstra ingredienser: Eikechips OG: 1078 FG: 1016 Mengde vørter: 77,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 8,1% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 52 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich 1: 12000 gr. Pilsner: 2500 gr. Melanoidin: 2500 gr. Rug: 2500 gr. Crystalrug: 800 gr. Bisquit: 750 gr. Aromic: 750 gr. Pale choko: 480 gr. Spesial roast: 480 gr. Spesial B: 480 gr. Peated: 240 gr. [B]Humle og krydder[/B] 50 gr. Chinook 12% pellets 60 min. 60 gr.Cascade 7,1 % pellets 5 min. 60 gr. Celia 3,9 % pellets 0 min. 50 gr. Columbus 16,5 % pellets 0 min. [B]Andre ingredienser[/B] Kokt 100 gr. eikechips I 2 dl. vann , avkjølt og tilsatt gjæringkar siste 7 dager. [B]Meskeinformasjon[/B] 64 C. 90 min. 78 C. 15 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 530 Gjærmengde: 3 pkk. 3 l. starter Informasjon om gjæring: 14 dager 23 C. [B]Kommentarer[/B] Koketid 120 min. Tilsatt 1 tabl. protafloc og 1 ts gjærnæring siste 10 min. av koketid. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. august 2016 Flasket: 3. september 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N