Brygger: Per Arne Nonsvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1000
FG: 1021
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 10,4%
Beregnet IBU: 55,0
Beregnet farge: 108 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4200 gram Palemalt
2300 gram Munichmalt
600 gram Aromamalt
300 gram Roasted Barley
200 gram Blackmalt
250 gram Chocolatemalt
1000 gram Flaked oats
1000 gram Dry wheat extract

[B]Humle og krydder[/B]
80 gram East Kent Golding hel blomst 4,8%, 60 minutter
80 gram Fuggle hel blomst 4,2%, 60 minutter
20 gram East Kent Golding hel blomst 4,8%, 5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish Moss 10 minutter før kokeslutt.
90 gram espresso kaffebønner malt og tilsatt 1 liter kokt og avkjølt vann 3 dager før flasking. Oppbevart i kjøleskap frem til flasking, og tilsatt sammen med karboneringssukker.

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter ved 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar Nottingham
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
17 dager ved 19 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. juli 2010
Flasket: 1. august 2010
Filtrert: Nei
Karbonering: N