Brygger: Per Arne Nonsvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1000 FG: 1021 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 10,4% Beregnet IBU: 55,0 Beregnet farge: 108 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4200 gram Palemalt 2300 gram Munichmalt 600 gram Aromamalt 300 gram Roasted Barley 200 gram Blackmalt 250 gram Chocolatemalt 1000 gram Flaked oats 1000 gram Dry wheat extract [B]Humle og krydder[/B] 80 gram East Kent Golding hel blomst 4,8%, 60 minutter 80 gram Fuggle hel blomst 4,2%, 60 minutter 20 gram East Kent Golding hel blomst 4,8%, 5 minutter [B]Andre ingredienser[/B] Irish Moss 10 minutter før kokeslutt. 90 gram espresso kaffebønner malt og tilsatt 1 liter kokt og avkjølt vann 3 dager før flasking. Oppbevart i kjøleskap frem til flasking, og tilsatt sammen med karboneringssukker. [B]Meskeinformasjon[/B] 90 minutter ved 65 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Danstar Nottingham Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: 17 dager ved 19 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. juli 2010 Flasket: 1. august 2010 Filtrert: Nei Karbonering: N