Brygger: øyvind kostøl amdam
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4I Amerikansk amber
OG: 1056
FG: 1016
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 25,01
Beregnet farge: 28,9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,5 kg best malz pale malt
4,5 kg tf maris otter pale malt
1.2 kg cara crystal 120 ebc
0.5 kg caramalt 30 ebc
0.3 kg dark crystal 300 ebc
60 gram chocolate malt 1175 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
19 g perle i 60 min.
25 g chinook i 15 min
35 g simcoe blome i 10 min
15 g nelson sauvin i 0 min
15 g horizon i 0 min

Tørrhumle tilsatt etter 7 dager gjering: 
10 gram simcoe blome
20 gram athanum

[B]Andre ingredienser[/B]
Ingen

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket ved 65 °c i 60 min, der vi rørte rundt i vørteren med gjevne mellomrom. Hadde sirkulasjonspumpe på kontinuerlig under hele meskeprosessen. Brukte så 15 min. På å øke temperatur fra 65 - 75 °C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: white labs wlp 001
Gjærmengde: 35 ml
Informasjon om gjæring:
Gjæret i 14 dager ved 18-20 °c.

[B]Kommentarer[/B]
En amberale brygget på ved åpningen til Stad skipstunell

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. februar 2016
Flasket: 27. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N