Brygger: Frode Sætre Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10D Saison OG: 1059 FG: 1014 Mengde vørter: 23,5l Mengde ferdig øl: 22,5l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 27,1 Beregnet farge: 9,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,7 kg Pilsnermalt Heidelberg, ekstra lys 3,0 EBC (75,8%) 0,5 kg Hvetemalt Bestmaltz 5,0 EBC (8,1%) 0,5 kg munich malt 15 EBC (8,1%) 0,3 kg caramalt Thomas Fawcet 30 EBC (4,8%) 0,2 kg sukker (3,2%) [B]Humle og krydder[/B] 13g East Kent Goldings 6% @60 7,1 IBU 13g Fuggles 5% @60 5,9 IBU 20g EKG 6% @15 5,4 IBU 20g Fuggles 5% @15 4,5 IBU 30g Cascade 7% @2 1,6 IBU 30g EKG 6% @2 1,4 IBU 30g Fuggles 5% @2 1,2 IBU [B]Andre ingredienser[/B] 6g CaSO4 og 2,5g CaCl2 i vann. 0,5 Protafloc @ 15 min 0,5 ts GjærNering @ 15 min 8 dråper Brewers Clarex ved gjær pitching [B]Meskeinformasjon[/B] Mashin på 60 grader. 40 min på 64 grader. 20 min på 73 grader mash out 5 min på 78 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP566 Gjærmengde: 275 milliarder Informasjon om gjæring: Gjerstarter på 1,5 liter. 150 g med dme samt 0,5 teskje med gjærnæring. Gjærstarteren var lager 11. februar 1,5 døgn på magnetrører før satte kaldt. 1 rør WLP566 med best før 19.04.2015. [B]Kommentarer[/B] Karbonert med sukkerlake. 6,5g sukker per liter vørter til flasking blandet ut i 3dl kokt vann. sukkerlaken ble lagt til ved omstikk "tappe" kar. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. februar 2015 Flasket: 5. mars 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N