Brygger: Truls Becker Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl) Ekstra ingredienser: Ja OG: 1,069 FG: 1,009 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 7,6% Beregnet IBU: 14,4 Beregnet farge: 47 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5.5kg Maris Otter Pale malt 0.5kg Cara Ruby (ebc 50) 0.3kg Chocolate malt (ebc 1100-1250) [B]Humle og krydder[/B] East Kent Golding 6.8% 10g nellikspiker Skall av 10 appelsiner 100g dadler [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 10min - 35°c 10min - 52°c 60min - 66°c 15min - 75°c Skyllevann 78°c [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safelager w34/70 Gjærmengde: 22g Informasjon om gjæring: 13°-15°C I primærgjæringen (første fire dager) stabil på ca 14 grader etter dette. Sto i kjelleren i en og en halv måned før overføring til fat. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. mai 2017 Flasket: 3. november 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F