Brygger: Truls Becker
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Ja
OG: 1,069
FG: 1,009
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 14,4
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5.5kg Maris Otter Pale malt
0.5kg Cara Ruby (ebc 50)
0.3kg Chocolate malt (ebc 1100-1250)

[B]Humle og krydder[/B]
East Kent Golding 6.8%
10g nellikspiker
Skall av  10 appelsiner
100g dadler

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
10min - 35°c
10min - 52°c
60min - 66°c
15min - 75°c
Skyllevann 78°c

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safelager w34/70
Gjærmengde: 22g
Informasjon om gjæring:
13°-15°C I primærgjæringen (første fire dager) stabil på ca 14 grader etter dette. Sto i kjelleren i en og en halv måned før overføring til fat.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. mai 2017
Flasket: 3. november 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F