Brygger: Øyvind Koldal Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3B Bock OG: 1,072 FG: 1,023 Mengde vørter: 28,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 6,4% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 35 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich Malt 15 EBC 4150g Pilsner Malt 3 EBC 3050g Munich Malt 25 EBC 750g Cara Crystal 120 EBC 350g Cara Crystal 275 EBC 350g Biscuit Malt 55 EBC 350g [B]Humle og krydder[/B] Perle 6.4% 60g 60 min Tettnanger 3.8 % 20g 15 min Tettnanger 3.8% 20 g 2 min [B]Andre ingredienser[/B] CaCO3: 5g CaSO4 *2H2O: 1g CaCl2*2H2O: 4g MgSO4 *7H2O: 2 NaHCO3: 1g NaCl: 4g [B]Meskeinformasjon[/B] 68°C 60min 78°C 5min Justering i meskevann: CaCO3: 5g CaSO4 *2H2O: 1g CaCl2*2H2O: 4g MgSO4 *7H2O: 2 NaHCO3: 1g NaCl: 4g [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 2 liter starter Informasjon om gjæring: 7 dager ved 10°C Økning til 20°C over 5 dager 6 dager ved 20°C [B]Kommentarer[/B] Denne faller vel inn under "Juleøl uten tilsetninger" ettersom OG er over 1.070 og fri for tilsetninger. Jeg vet ikke om jeg valgte riktig hovedkategori, men den er basert på 3B. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 2. mars 2016 Flasket: 20. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N