Brygger: Øyvind Koldal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3B Bock
OG: 1,072
FG: 1,023
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich Malt 15 EBC 4150g	
Pilsner Malt 3 EBC	3050g	
Munich Malt 25	EBC	750g	
Cara Crystal 120 EBC	350g	
Cara Crystal 275 EBC 350g	
Biscuit Malt 55	EBC	350g

[B]Humle og krydder[/B]
Perle 6.4% 60g 60 min	
Tettnanger 3.8	% 20g 15	min	
Tettnanger 3.8% 20	g 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
CaCO3: 5g
CaSO4 *2H2O: 1g	
CaCl2*2H2O: 4g	  
MgSO4 *7H2O: 2
NaHCO3: 1g
NaCl: 4g

[B]Meskeinformasjon[/B]
68°C 60min	
78°C 5min

Justering i meskevann:
CaCO3: 5g
CaSO4 *2H2O: 1g	
CaCl2*2H2O: 4g	  
MgSO4 *7H2O: 2
NaHCO3: 1g
NaCl: 4g

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
7 dager ved 10°C 
Økning til 20°C over 5 dager
6 dager ved 20°C

[B]Kommentarer[/B]
Denne faller vel inn under "Juleøl uten tilsetninger" ettersom OG er over 1.070 og fri for tilsetninger. Jeg vet ikke om jeg valgte riktig hovedkategori, men den er basert på 3B.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. mars 2016
Flasket: 20. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N