Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4I Amerikansk amber OG: 1,062 FG: 1,012 Mengde vørter: 63,0l Mengde ferdig øl: 51,0l Alkoholstyrke: 6,1% Beregnet IBU: 53,0 Beregnet farge: 23 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11,5 kilo Maris Otter Pale malt 1 kilo Crystal malt 0,75 kilo Pale Crystal malt 0,75 kilo Carapils 0,25 kilo Melanoidin malt 40 gram Carafa special 3 300 gram sukker til flaskekarbonering [B]Humle og krydder[/B] 100 gram Magnum (10,2%) 60 minutter 90 gram Centennial (11,1%) 5 minutter 90 gram Amarillo (6,8%) 5 minutter 90 gram Centennial (11,1%) 10 dager tørrhumling 90 gram Amarillo (6,8%) 10 dager tørrhumling [B]Andre ingredienser[/B] 22 gram Gypsum i mesk + 10 gram i skyllevann 11 gram kritt (CaCo3) i mesk 1 tsk Wyeast gjærnæring 15 minutter kok 1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok [B]Meskeinformasjon[/B] 66 grader i 75 minutter 78 grader i 5 minutter (mashout) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale us-05 Gjærmengde: 50 gram Informasjon om gjæring: 14 dager primærgjæring, 18 grader 14 dager flaskekarbonering, 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. februar 2017 Flasket: 18. februar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N