Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4I Amerikansk amber
OG: 1,062
FG: 1,012
Mengde vørter: 63,0l
Mengde ferdig øl: 51,0l
Alkoholstyrke: 6,1%
Beregnet IBU: 53,0
Beregnet farge: 23 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11,5 kilo Maris Otter Pale malt
1 kilo Crystal malt
0,75 kilo Pale Crystal malt
0,75 kilo Carapils
0,25 kilo Melanoidin malt
40 gram Carafa special 3
300 gram sukker til flaskekarbonering

[B]Humle og krydder[/B]
100 gram Magnum (10,2%) 60 minutter
90 gram Centennial (11,1%) 5 minutter
90 gram Amarillo (6,8%) 5 minutter
90 gram Centennial (11,1%) 10 dager tørrhumling
90 gram Amarillo (6,8%) 10 dager tørrhumling

[B]Andre ingredienser[/B]
22 gram Gypsum i mesk + 10 gram i skyllevann
11 gram kritt (CaCo3) i mesk
1 tsk Wyeast gjærnæring 15 minutter kok
1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale us-05
Gjærmengde: 50 gram
Informasjon om gjæring:
14 dager primærgjæring, 18 grader
14 dager flaskekarbonering, 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. februar 2017
Flasket: 18. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N