Brygger: Kenneth Nygård Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale) Ekstra ingredienser: OG: 1059 FG: 1015 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 6,1% Beregnet IBU: 28,0 Beregnet farge: 14 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2,70 kg Smoked malt (Weyermann) 1,00 kg Lys Munich malt 1,00 kg Oak Smoked Wheat malt (Weyermann) 0,20 kg Cara Ruby 50 EBC (Castle Malting) 0,10 kg Cara foam 4 EBC (Weyermann) [B]Humle og krydder[/B] 35 g Hallertauer (7,4 % AA) - 60 min 3,0 gram knuste tørkede einerbær (5 min) [B]Andre ingredienser[/B] 2,5 gram Calsiumklorid 1,2 gram Natron 1,1 gram Gypsum (Kalsiumsulfat) 1,0 gram NaCl [B]Meskeinformasjon[/B] [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Danstar Nottingham Gjærmengde: 1 pakke Informasjon om gjæring: 20 grader i 17 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. februar 2013 Flasket: 20. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N