Brygger: Kenneth Nygård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1059
FG: 1015
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 6,1%
Beregnet IBU: 28,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,70 kg Smoked malt (Weyermann)
1,00 kg Lys Munich malt
1,00 kg Oak Smoked Wheat malt (Weyermann)
0,20 kg Cara Ruby 50 EBC (Castle Malting)
0,10 kg Cara foam 4 EBC (Weyermann)

[B]Humle og krydder[/B]
35 g Hallertauer (7,4 % AA) - 60 min
3,0 gram knuste tørkede einerbær (5 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
2,5 gram Calsiumklorid
1,2 gram Natron 
1,1 gram Gypsum (Kalsiumsulfat) 
1,0 gram NaCl

[B]Meskeinformasjon[/B]


[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar Nottingham
Gjærmengde: 1 pakke
Informasjon om gjæring:
20 grader i 17 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2013
Flasket: 20. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N