Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,054
FG: 1,021
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 4,4%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 55 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 g Maris Otter (5 EBC)
1630 g Munich mørk (25 EBC)
1000 g Brown malt (180 EBC)
400 g Peat smoked malt (5 EBC)
300 g Lettkokte havregryn
250 g Crystal (120 EBC)
100 g Special B (350 EBC)
100 g Chocolate malt (1200 EBC)
75 g Carafa Special II (1100 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
- 60 min:
20 g Northern Brewer (9,5 %)
17 g East Kent Goldings (6,9 %)

-20 min:
20 g East Kent Goldings (6,9 %)

-5 min:
30 g East Kent Goldings (6,9 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts. gjærnæring
1 stk. Whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking: 60 min. @ 68 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 rør: 1,5 l starter
Informasjon om gjæring:
27 dager @ ca 18 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. februar 2014
Flasket: 6. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N