Brygger: Gard W. Karlsnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,054 FG: 1,021 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 4,4% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 55 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3000 g Maris Otter (5 EBC) 1630 g Munich mørk (25 EBC) 1000 g Brown malt (180 EBC) 400 g Peat smoked malt (5 EBC) 300 g Lettkokte havregryn 250 g Crystal (120 EBC) 100 g Special B (350 EBC) 100 g Chocolate malt (1200 EBC) 75 g Carafa Special II (1100 EBC) [B]Humle og krydder[/B] - 60 min: 20 g Northern Brewer (9,5 %) 17 g East Kent Goldings (6,9 %) -20 min: 20 g East Kent Goldings (6,9 %) -5 min: 30 g East Kent Goldings (6,9 %) [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts. gjærnæring 1 stk. Whirlfloc [B]Meskeinformasjon[/B] Infusjonsmesking: 60 min. @ 68 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2 rør: 1,5 l starter Informasjon om gjæring: 27 dager @ ca 18 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. februar 2014 Flasket: 6. mars 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N