Brygger: Sigurd Hannaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1066
FG: 1012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 77,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6 kg Muntons Pale Malt
0,3 kg Münchener 25 EBC
0,2 kg Caraamber 71 EBC
0,1 kg Cara Gold 120 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
FWH: 30 g Amarillo 8,8% (kok 90 min)
15 min: 40 g Amarillo 8,8%
15 min: 40 g Simcoe 12,9%
2 min: 40 g Amarillo 8,8%
2 min: 40 g Simcoe 12,9%
7 dager etter pitch:
tørrhumle: 20 g Amarillo 8,8%
tørrhumle: 20 g Simcoe 12,9%
10 dager etter pitch:
tørrhumle: 20 g Amarillo 8,8%
tørrhumle: 20 g Simcoe 12,9%

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustert med gips, kalk og natron.
Tilsatt 0,5 tablett Protafloc og 0,5 ts gjærnæring 15 min. før kokeslutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
19 liter vann til innmesk.
63 C i 20 min.
71 C i 20 min.
77 C i 5 min.
Skylt med 18 L vann. Tappet av 32,5 L.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Tilsatt ca. 1 L O2.
Pitch ved 18 C. Rampes opp til 19 C over 3 dager. Holdes så på 19 C i 4 dager før den rampes opp til 20 C over 2 dager. Gjæres ut på 20 C i 5 dager før cold crash.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. februar 2015
Flasket: 3. mars 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F