Brygger: Sigurd Hannaas Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1066 FG: 1012 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 7,1% Beregnet IBU: 77,0 Beregnet farge: 15 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6 kg Muntons Pale Malt 0,3 kg Münchener 25 EBC 0,2 kg Caraamber 71 EBC 0,1 kg Cara Gold 120 EBC [B]Humle og krydder[/B] FWH: 30 g Amarillo 8,8% (kok 90 min) 15 min: 40 g Amarillo 8,8% 15 min: 40 g Simcoe 12,9% 2 min: 40 g Amarillo 8,8% 2 min: 40 g Simcoe 12,9% 7 dager etter pitch: tørrhumle: 20 g Amarillo 8,8% tørrhumle: 20 g Simcoe 12,9% 10 dager etter pitch: tørrhumle: 20 g Amarillo 8,8% tørrhumle: 20 g Simcoe 12,9% [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustert med gips, kalk og natron. Tilsatt 0,5 tablett Protafloc og 0,5 ts gjærnæring 15 min. før kokeslutt [B]Meskeinformasjon[/B] 19 liter vann til innmesk. 63 C i 20 min. 71 C i 20 min. 77 C i 5 min. Skylt med 18 L vann. Tappet av 32,5 L. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Tilsatt ca. 1 L O2. Pitch ved 18 C. Rampes opp til 19 C over 3 dager. Holdes så på 19 C i 4 dager før den rampes opp til 20 C over 2 dager. Gjæres ut på 20 C i 5 dager før cold crash. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. februar 2015 Flasket: 3. mars 2015 Filtrert: Nei Karbonering: F