Brygger: Torleif Haug
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,056
FG: 1,018
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 60 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2.60 kg T.Fawcett Maris Otter
0.30 kg Best Dark Caramel
0.20 kg T. Fawcett Black Malt
0.20 kg T. Fawcett Pale Chocolate
1.80 kg Bryggselv mørk maltekstrakt

[B]Humle og krydder[/B]
50g East Kent Goldings 4.5%, 60 min
15g East Kent Goldings 4.5%, 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Foam control
Whirlfloc
pH 5.2 stabilizer

[B]Meskeinformasjon[/B]
BIAB
60 min @ 67C
Hever temp til 77C før posen tas ut.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 11.5g
Informasjon om gjæring:
Pitchet ved 18C
17 dager v/ 21-22C

[B]Kommentarer[/B]
5g/l priming-sukker.
Ekstrakt tilsatt ved kokestart.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. august 2013
Flasket: 10. september 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N