Brygger: Anders Volle
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1082
FG: 1022
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 7,9%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 95 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 7 EBC	9800	g
Chocolate Malt	 400	g
Crystal Malt 135	 800	g
Roasted Barley	 600	g
Cara Rye Malt	 	400	g
Dry Medium Extract	 1500 g
Billington Muscovado	 	250	EBC	 	500	g

[B]Humle og krydder[/B]
Chinook	 11.6% 	150	g	60	minutes
Amarillo	 6.5%	100	g	 	15	minutes
Amarillo	 6.5%	200	g	 	5	minutes

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
63 C i 67 min
78 c i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp007
Gjærmengde: To rør med starter
Informasjon om gjæring:
19-21 c i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. mai 2013
Flasket: 11. juni 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F