Brygger: Bjørn Bjørnsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1,060
FG: 1,014
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 39,9
Beregnet farge: 71 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,0 kg Pale ale malt
2,2 Kg Havre
2,0 Kg Vienna Malt - Karamell
1,4 Kg Sukker
730 G Brunt sukker
500 G Biscuit malt
500 G Ireks Crystal Rosewood
400 G Crystal 60L
300 G Carafa III
250 G Carafa II
250 G Carafa

[B]Humle og krydder[/B]
40 G Columbus - First Wort
50 G EKG - 30 Min
50 G EKG - 15 Min

[B]Andre ingredienser[/B]
Mesk:
7,0 g Calcium Chloride
3,0 g Calcium Sulfate
6 ml Lactic acid 80%

Skyllevann
4,7 g Calcium Chloride
2,0 g Calcium Sulfate

Whirlfoc tablett 15 min
2 g yeast nutrient 1 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
40°C - 20 minutter
67°C - 60 minutter
77°C - 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013
Gjærmengde: 3 Liter starter
Informasjon om gjæring:
Pitches på 17°C og la den stige til 20°C

[B]Kommentarer[/B]
Mørk Malt (ristet malt) meskes/ steapes separat  og tilsettes ved kokeslutt.

Vannjustering av mesk baseres kun på de ikke ristede maltene

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. desember 2017
Flasket: 20. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N