Brygger: Bjørn Bjørnsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8C Oatmeal stout OG: 1,060 FG: 1,014 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 39,9 Beregnet farge: 71 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,0 kg Pale ale malt 2,2 Kg Havre 2,0 Kg Vienna Malt - Karamell 1,4 Kg Sukker 730 G Brunt sukker 500 G Biscuit malt 500 G Ireks Crystal Rosewood 400 G Crystal 60L 300 G Carafa III 250 G Carafa II 250 G Carafa [B]Humle og krydder[/B] 40 G Columbus - First Wort 50 G EKG - 30 Min 50 G EKG - 15 Min [B]Andre ingredienser[/B] Mesk: 7,0 g Calcium Chloride 3,0 g Calcium Sulfate 6 ml Lactic acid 80% Skyllevann 4,7 g Calcium Chloride 2,0 g Calcium Sulfate Whirlfoc tablett 15 min 2 g yeast nutrient 1 min [B]Meskeinformasjon[/B] 40°C - 20 minutter 67°C - 60 minutter 77°C - 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 Gjærmengde: 3 Liter starter Informasjon om gjæring: Pitches på 17°C og la den stige til 20°C [B]Kommentarer[/B] Mørk Malt (ristet malt) meskes/ steapes separat og tilsettes ved kokeslutt. Vannjustering av mesk baseres kun på de ikke ristede maltene [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. desember 2017 Flasket: 20. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N