Brygger: Rune Aasprong Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1073 FG: 1011 Mengde vørter: 27,5l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 7,5% Beregnet IBU: 29,2 Beregnet farge: 89,7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 500 gram Chocolate Malt (689.5 EBC) 1100 gram Caramel/Crystal Malt (236.4 EBC) 1700 gram Brown Malt (180 EBC) 1700 gram Munich Malt (15 EBC) 1700 Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) 3400 Vienna Malt (6.9 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 10 gram Perle (9.2%) @ Boil 45 minutter 11 gram East Kent Goldings (4.8%) @ boil 0 minutter 16 gram Northern Brewer (8.5%) @ boil 60 minutter 17 gram Perle (9.2%) @ boil 60 minutter [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mash In Add 20,50 l of water at 73,1 C 66,0 C 90 min Fly sparge with 16,50 l water at 75,6 C Boil [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Gjæret i 16 dager på 20 grader i mørkt rom. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. juni 2012 Flasket: 8. juli 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N