Brygger: Rune Aasprong
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1073
FG: 1011
Mengde vørter: 27,5l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 29,2
Beregnet farge: 89,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
500 gram Chocolate Malt (689.5 EBC)
1100 gram Caramel/Crystal Malt (236.4 EBC)
1700 gram Brown Malt (180 EBC)
1700 gram Munich Malt (15 EBC)
1700 Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)
3400 Vienna Malt (6.9 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
10 gram Perle (9.2%) @ Boil 45 minutter
11 gram East Kent Goldings (4.8%) @ boil 0 minutter
16 gram Northern Brewer (8.5%) @ boil 60 minutter
17 gram Perle (9.2%) @ boil 60 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash In Add 20,50 l of water at 73,1 C 66,0 C 90 min
Fly sparge with 16,50 l water at 75,6 C
Boil

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæret i 16 dager på 20 grader i mørkt rom.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. juni 2012
Flasket: 8. juli 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N