Brygger: Kåre Kristiansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8A Dry stout
OG: 1,050
FG: 1,011
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 55 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 3500 g
Roasted Barley 1100 EBC 250 g
Flaked Oats 4 EBC 650 g
Chocolate Malt 1000 EBC 75 g
TF Amber Malt 120 EBC 250 g
Crystal Malt 135 EBC 75 g

[B]Humle og krydder[/B]
East Kent Golding 5.1% 80 g 60 min
East Kent Golding 5.1% 10 g 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Add 2.31 ml (~0.5 tsp) og 2g. CaCl2 og 4 gram kalk i mæsk to mash. 
Amount of acid needed to hit sparge water pH of 5.4: 1.77 ml
5 gram salt i kok.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step 63°C 45 min
Mash step 68*C 20 min
Mash step 78°C 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp007
Gjærmengde: mr malty starter
Informasjon om gjæring:
18 *C 3 dager
19 *C 7 dager
21 *C 3 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. januar 2018
Flasket: 14. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F