Brygger: Kåre Kristiansen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8A Dry stout OG: 1,050 FG: 1,011 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 55 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 3500 g Roasted Barley 1100 EBC 250 g Flaked Oats 4 EBC 650 g Chocolate Malt 1000 EBC 75 g TF Amber Malt 120 EBC 250 g Crystal Malt 135 EBC 75 g [B]Humle og krydder[/B] East Kent Golding 5.1% 80 g 60 min East Kent Golding 5.1% 10 g 2 min [B]Andre ingredienser[/B] Add 2.31 ml (~0.5 tsp) og 2g. CaCl2 og 4 gram kalk i mæsk to mash. Amount of acid needed to hit sparge water pH of 5.4: 1.77 ml 5 gram salt i kok. [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 63°C 45 min Mash step 68*C 20 min Mash step 78°C 15 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp007 Gjærmengde: mr malty starter Informasjon om gjæring: 18 *C 3 dager 19 *C 7 dager 21 *C 3 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 31. januar 2018 Flasket: 14. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F