Brygger: Test
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Laktose
OG: 1,090
FG: 1,020
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 9,6%
Beregnet IBU: 69,0
Beregnet farge: 90 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
22kg pale malt
0,8kg crystal 120L
0,6kg patentmalt 
0,6kg sjokolademalt
0,6kg røstet bygg
0,5kg flaket rug
0,5kg flaket hvete

[B]Humle og krydder[/B]
150gr simcoe 60min
50gr aurora 15min
50gr aurora 5min

[B]Andre ingredienser[/B]
0,5kg melkesukker

[B]Meskeinformasjon[/B]
60min på 64c
Utmesk 10min på 75c

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Sigurd Gjærnes Kveik
Gjærmengde: 1,5l starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 22 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Laget dobbel batch, altså oppskriften ganget med 2.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. januar 2016
Flasket: 20. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N