Brygger: Test Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Laktose OG: 1,090 FG: 1,020 Mengde vørter: 45,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 9,6% Beregnet IBU: 69,0 Beregnet farge: 90 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 22kg pale malt 0,8kg crystal 120L 0,6kg patentmalt 0,6kg sjokolademalt 0,6kg røstet bygg 0,5kg flaket rug 0,5kg flaket hvete [B]Humle og krydder[/B] 150gr simcoe 60min 50gr aurora 15min 50gr aurora 5min [B]Andre ingredienser[/B] 0,5kg melkesukker [B]Meskeinformasjon[/B] 60min på 64c Utmesk 10min på 75c [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Sigurd Gjærnes Kveik Gjærmengde: 1,5l starter Informasjon om gjæring: Gjæret på 22 grader. [B]Kommentarer[/B] Laget dobbel batch, altså oppskriften ganget med 2. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. januar 2016 Flasket: 20. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N