Brygger: Marius Flagstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1,066
FG: 1,014
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 6,9%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 21 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,3 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
400 g Caramel Crystal Malt 120 EBC
400 g Caramel Malt Lys 30 EBC
400 g Hvete Malt 5 EBC
200 g Victory Malt 55 EBC
400 g Lys ekstrakt 5 EBC
200 g Bordsukker 5 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
40 g East Kent Goldings pellets 4,29% AA (60 min)
20 g Hallertauer Mittlefure pellets 1,57% AA (15 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
1 teskje Irish Moss (15 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Koke opp 20L vann til 72 grader
Meske i 20L i 75 min på 66-68 grader
Koke opp 10L vann til 75 grader
Meske i 10L i 20 min på 70-72 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530 Abbey Ale
Gjærmengde: 2 rør
Informasjon om gjæring:
Gjæret 2 uker på gjæringskar i 15-18 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. mars 2015
Flasket: 4. april 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N