Brygger: Andreas Gregor
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1,046
FG: 1,012
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 4,26%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 45 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,63 kg Münchner Malt
1,23 kg Wiener 
260 g Melanoidin
260 g Cara munich
44 g Carafa typ2

[B]Humle og krydder[/B]
33 g Spalter Select med 2,8% Alpha
81 g Tettnanger med 2,3% Alpha
7 g Magnum med 13% Alpha

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
60 grad: Innmesking/ mesker inn med kun Münchner og Wiener Malt
57 grad: 10 min.
63 grad: 35 min. Etter 63 grad hadde jeg opp i Melanoidin, Caramunich og Carafa typ2.
72 grad: 20 min.
78 grad: Avmesking

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 036 Düsseldorfer
Gjærmengde: 1 Flaske
Informasjon om gjæring:
Hovedgjæring: 6 dager på 15 grader.
Tapper over på flaske med 5 gram sukker per liter.
Lagring:
3 dager på 20 grader.
5 uke på 4 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. september 2015
Flasket: 7. oktober 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N