Brygger: Andreas Pettersen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,091 FG: 1,019 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 9,5% Beregnet IBU: 21,0 Beregnet farge: 63 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7kg pale ale malt 2,8 kg pilsner malt 1,5 kg Cara Munich T1 0,2 kg Special B 0,2 kg Aromatic malt 0,2 kg Biscuit malt 0,1 kg Sjokolate malt 0,5 kg hjemmelaget candy sirup (amber) 0,35 kg mørk candy sirup [B]Humle og krydder[/B] 60g Goldings (4,3 %) kokte i 60min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket i to runder på Speidel: 1: 6 kg Pale Ale Malt 63 grader i 50min 67 grader i 15min Skyldte med 8 l på 75 grader 2:Resten av maltet 60 grader i 20 min 68 grader i 40 min 78 grader i 5 min Skyldte med 8 l på 74 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast1762 og WLP500 Gjærmengde: 120ml Informasjon om gjæring: Lagde gjærstarter basert på tidligere øl med 2x wyeast1762 og 1x wlp500. Gjærstarter med ca. (2. generasjon), 170 g dme og 1,7 l vann [B]Kommentarer[/B] Tilsatte de 350 grammene med mørk candy sirup etter 10 dager på gjæringskarret. Tilsatte mer gjær dagen før flasking [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. september 2015 Flasket: 28. september 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N