Brygger: Andreas Pettersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,091
FG: 1,019
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 63 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7kg pale ale malt
2,8 kg pilsner malt
1,5 kg Cara Munich T1
0,2 kg Special B
0,2 kg Aromatic malt
0,2 kg Biscuit malt
0,1 kg Sjokolate malt
0,5 kg hjemmelaget candy sirup (amber)
0,35 kg mørk candy sirup

[B]Humle og krydder[/B]
60g Goldings (4,3 %) kokte i 60min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket i to runder på Speidel:
1: 6 kg Pale Ale Malt
63 grader i 50min
67 grader i 15min
Skyldte med 8 l på 75 grader

2:Resten av maltet
60 grader i 20 min
68 grader i 40 min
78 grader i 5 min
Skyldte med 8 l på 74 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast1762 og WLP500
Gjærmengde: 120ml
Informasjon om gjæring:
Lagde gjærstarter basert på tidligere øl med 2x wyeast1762 og 1x wlp500. Gjærstarter med ca. (2. generasjon), 170 g dme og 1,7 l vann

[B]Kommentarer[/B]
Tilsatte de 350 grammene med mørk candy sirup etter 10 dager på gjæringskarret.

Tilsatte mer gjær dagen før flasking

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. september 2015
Flasket: 28. september 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N