Brygger: Arjan Odijk Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,057 FG: 1,016 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 29,7 Beregnet farge: 49 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,2 kg (67,5%) Maris Otter Pale 0,3 kg (6,3%) Munich Malt Dark 0,4 kg (8,4%) Oats Flaked 0,18 kg (3,8%) Special B Malt 0,18 kg (3,8%) German Light Crystal 0,18 kg (3,8%) German Dark Crystal 0,2 kg (4,2%) British Black Patent 0,1 kg (2,1%) Chocolate Malt [B]Humle og krydder[/B] 23,0 g (36,5%) Northern Brewer (7,4%) boiled 60,0 m 20,0 g (31,7%) East Kent Goldings (6,0%) boiled 15,0 m 0,3 ea Wyeast Nutrient boiled 15,0 m 0,5 tsp Irish Moss boiled 15,0 m 20,0 g (31,7%) East Kent Goldings (6,0%) boiled 2,0 m 2,0 ea White Labs WLP028 Edinburgh Scottish Ale g Licorice (root) - added dry to secondary fermenter g Coffee Beans (Espresso) - added during storage [B]Andre ingredienser[/B] Smake til minimalt med ekstrakt kokt av lakrisrot i sekundærgjæring. Smake til minimalt med sterk espresso (lite syre) før lagring. Results generated by BeerTools Pro 2.0.11 [B]Meskeinformasjon[/B] Mesking 62 C i 25 min, 70 C i 20 min, 78 C i 5 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 028 Edinburgh Sc Gjærmengde: 2 rør, uten starter Informasjon om gjæring: Kjøle ned til 18 grader C. Gjæring ved 19 grader C. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. november 2014 Flasket: 7. mars 2015 Filtrert: Nei Karbonering: F