Brygger: Arjan Odijk
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,057
FG: 1,016
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 29,7
Beregnet farge: 49 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,2 kg (67,5%) Maris Otter Pale
0,3 kg (6,3%) Munich Malt Dark
0,4 kg (8,4%) Oats Flaked 0,18 kg (3,8%) Special B Malt 0,18 kg (3,8%) German Light Crystal
0,18 kg (3,8%) German Dark Crystal
0,2 kg (4,2%) British Black Patent
0,1 kg (2,1%) Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
23,0 g (36,5%) Northern Brewer (7,4%) boiled 60,0 m
20,0 g (31,7%) East Kent Goldings (6,0%) boiled 15,0 m
0,3 ea Wyeast Nutrient boiled 15,0 m
0,5 tsp Irish Moss boiled 15,0 m
20,0 g (31,7%) East Kent Goldings (6,0%) boiled 2,0 m
2,0 ea White Labs WLP028 Edinburgh Scottish Ale
g Licorice (root) - added dry to secondary fermenter
g Coffee Beans (Espresso) - added during storage

[B]Andre ingredienser[/B]
Smake til minimalt med ekstrakt kokt av lakrisrot i sekundærgjæring. Smake til minimalt med sterk espresso (lite syre) før lagring. 

Results generated by BeerTools Pro 2.0.11

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesking 62 C i 25 min, 70 C i 20 min, 78 C i 5 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 028 Edinburgh Sc
Gjærmengde: 2 rør, uten starter
Informasjon om gjæring:
Kjøle ned til 18 grader C. Gjæring ved 19 grader C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. november 2014
Flasket: 7. mars 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F