Brygger: Laurits Måseidvåg Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 8A Dry stout) Ekstra ingredienser: Stjerneanis OG: 1052 FG: 1010 Mengde vørter: 52,0l Mengde ferdig øl: 49,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 289,0 Beregnet farge: 48 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10 kg Pale Malt 0.75 Havregryn 0.9 kg Caramell/Chrystall 0.4 kg Chocolate malt 0.1 kg Black Barley 0.3 kg Amber Dry Extract [B]Humle og krydder[/B] 45 gr Perle alpha 6.8 kok 90 min 25 gr Perle alpha 6.8 kok 60 min 30 gr Saaz alpha 3.9 kok 30 min 20 gr Styrian Goldings kok 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 2 tabletter med klaringsmiddel tilsatt siste 15 min kok 10 gr hel stjerneanis tilsatt siste 30 min kok [B]Meskeinformasjon[/B] 1.Mesket i 75 min på 65 grader C 2. Mesket i 10 min på 78 grader C Koking i 90 min med lokk halveis av [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale American US-05 Gjærmengde: 2 pakker i 2 liter starter Informasjon om gjæring: Gjæring i 5 dg på 20 grader C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. november 2012 Flasket: 28. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F