Brygger: Laurits Måseidvåg
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 8A Dry stout)
Ekstra ingredienser: Stjerneanis
OG: 1052
FG: 1010
Mengde vørter: 52,0l
Mengde ferdig øl: 49,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 289,0
Beregnet farge: 48 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10 kg Pale Malt
0.75 Havregryn
0.9 kg Caramell/Chrystall
0.4 kg Chocolate malt
0.1 kg Black Barley
0.3 kg Amber Dry Extract

[B]Humle og krydder[/B]
45 gr Perle alpha 6.8 kok 90 min
25 gr Perle alpha 6.8 kok 60 min
30 gr Saaz alpha 3.9 kok 30 min
20 gr Styrian Goldings kok 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 tabletter med klaringsmiddel tilsatt siste 15 min kok
10 gr hel stjerneanis tilsatt siste 30 min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
1.Mesket i 75 min på 65 grader C
2. Mesket i 10 min på 78 grader C
Koking i 90 min med lokk halveis av

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale American US-05
Gjærmengde: 2 pakker i 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæring i 5 dg på 20 grader C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. november 2012
Flasket: 28. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F