Brygger: Reinert Hansen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3B Bock OG: 1063 FG: 1013 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 25,2 Beregnet farge: 36 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10kg Munich schill malz 2250 gram pilsner 500g special b 500g crystal 150ebc 350g muscovado [B]Humle og krydder[/B] 54g saaz 3% 60 minutter 38g Hallertauer Mittelfrueh 4% 30 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 2g natron pr 10 liter vann i mesken 1,5g calcium chloride pr 10 liter i mesken [B]Meskeinformasjon[/B] 52 grader i 30 minutter 68 grader i 30 minutter fly sparge 75,6 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: Starter ihht. mrmalty Informasjon om gjæring: 10 grader i 18 dager, diacetylrest til 14 grader i 2 dager, lagring i 2 uker til 1 grad. [B]Kommentarer[/B] Fikk lavere effektivitet enn beregnet [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 30. september 2012 Flasket: 18. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N