Brygger: Reinert Hansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3B Bock
OG: 1063
FG: 1013
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 25,2
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10kg Munich schill malz
2250 gram pilsner
500g special b
500g crystal 150ebc
350g muscovado

[B]Humle og krydder[/B]
54g saaz 3% 60 minutter
38g Hallertauer Mittelfrueh 4% 30 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
2g natron pr 10 liter vann i mesken
1,5g calcium chloride pr 10 liter i mesken

[B]Meskeinformasjon[/B]
52 grader i 30 minutter
68 grader i 30 minutter
fly sparge 75,6 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: Starter ihht. mrmalty
Informasjon om gjæring:
10 grader i 18 dager, diacetylrest til 14 grader i 2 dager, lagring i 2 uker til 1 grad.

[B]Kommentarer[/B]
Fikk lavere effektivitet enn beregnet

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. september 2012
Flasket: 18. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N