Brygger: Emil Johnsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1051 FG: 1014 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,5l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 24,0 Beregnet farge: 42 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3900g Weyermann Munich II 200g Melanoidin 150g Carafa special II [B]Humle og krydder[/B] 60min: 48,7g Hallertau Herbrucker 2,5% 60min: 20g Hallertau Mittelfruh 3,3% [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering (brygget med RO vann): 8g CaSO4 0,5g NaCl 8g CaCl (24g 33% løsning) 8,5g NaHCO3 Klarning: Protafloc, gelatin [B]Meskeinformasjon[/B] 68C mesk i 90 min. Fullt volum BIAB, ingen skylling, knept på meskepose. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: 34/70 Gjærmengde: 2 pakker, rehydr. Informasjon om gjæring: 12C gjæring, økt til 22C ved slutten av gjæring. Lagret ved 1C [B]Kommentarer[/B] All trub tatt med til gjæringsbøtte. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. november 2016 Flasket: 12. mars 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F