Brygger: Emil Johnsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1051
FG: 1014
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 19,5l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3900g Weyermann Munich II
200g Melanoidin
150g Carafa special II

[B]Humle og krydder[/B]
60min: 48,7g Hallertau Herbrucker 2,5%
60min: 20g Hallertau Mittelfruh 3,3%

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering (brygget med RO vann):
8g CaSO4
0,5g NaCl
8g CaCl (24g 33% løsning)
8,5g NaHCO3

Klarning:
Protafloc, gelatin

[B]Meskeinformasjon[/B]
68C mesk i 90 min. Fullt volum BIAB, ingen skylling, knept på meskepose.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 34/70
Gjærmengde: 2 pakker, rehydr.
Informasjon om gjæring:
12C gjæring, økt til 22C ved slutten av gjæring.
Lagret ved 1C

[B]Kommentarer[/B]
All trub tatt med til gjæringsbøtte.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. november 2016
Flasket: 12. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F