Brygger: Jan Børge Stav
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1094
FG: 1025
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 16,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 85,0
Beregnet farge: 79 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,00 kg maris otter Pale Ale malt
0,40 kg castle malting wheat blanc
0,50 kg warminster mørk crystal, 200 ebc
0,80kg warminster Pale chocolate ebc 380-600
0,80 kg roasted barley 1300-1600 ebc
1,5 kg lys DME

[B]Humle og krydder[/B]
62 g northern brewer (7,7%a.a)  60 min
49 g -||---------------------------- 30 min
24 g -||---------------------------- 15 min
57 g East Kent Goldings (5% a.a) 15 min
85g -||-------------------------------3 min
57 g -||------------------ tørrhumling på dag 8

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader C i 90 min
72 grader C i 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP004
Gjærmengde: 2 liter slurry
Informasjon om gjæring:
Vørteren tilsettes ren oksygen
Starter gjæring på 18 grader
Øker til 23 grader under stormgjæring. Deretter 21 grader frem til tapping

[B]Kommentarer[/B]
Primes med114 gram sukker som sukkerlake, tappes til flasker og lagres i 21 grader i to uker og deretter ca 12 grader.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. april 2017
Flasket: 24. april 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N