Brygger: Jan Børge Stav Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1094 FG: 1025 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 16,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 85,0 Beregnet farge: 79 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5,00 kg maris otter Pale Ale malt 0,40 kg castle malting wheat blanc 0,50 kg warminster mørk crystal, 200 ebc 0,80kg warminster Pale chocolate ebc 380-600 0,80 kg roasted barley 1300-1600 ebc 1,5 kg lys DME [B]Humle og krydder[/B] 62 g northern brewer (7,7%a.a) 60 min 49 g -||---------------------------- 30 min 24 g -||---------------------------- 15 min 57 g East Kent Goldings (5% a.a) 15 min 85g -||-------------------------------3 min 57 g -||------------------ tørrhumling på dag 8 [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 64 grader C i 90 min 72 grader C i 15 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP004 Gjærmengde: 2 liter slurry Informasjon om gjæring: Vørteren tilsettes ren oksygen Starter gjæring på 18 grader Øker til 23 grader under stormgjæring. Deretter 21 grader frem til tapping [B]Kommentarer[/B] Primes med114 gram sukker som sukkerlake, tappes til flasker og lagres i 21 grader i to uker og deretter ca 12 grader. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. april 2017 Flasket: 24. april 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N