Brygger: Eivind Sveian Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl) Ekstra ingredienser: Røykmalt (stjørdasmalt) OG: 1,066 FG: 1,018 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 22,0 Beregnet farge: 33 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1700g Pilsmalt 1700g Munich 2 1700g Vienna 500g Caramunich 250g Special B 200g Melanoidin 500g Røykmalt (Stjørdalsmalt) [B]Humle og krydder[/B] 10g Merkur, 90min 10g Perle, 90min 5g Merkur,20min 5g Perle, 20min 15g Merkur, 0min 15g Perle, 0min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader 60min 77 grader 10min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 2l starter Informasjon om gjæring: 30 dager, starttemperatur 10 grader. Avsluttet på 15 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. desember 2015 Flasket: 27. oktober 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F