Brygger: Reinhard Mjaatvedt Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9D Baltisk porter OG: 1076 FG: 1016 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 7,8% Beregnet IBU: 35,7 Beregnet farge: 70,6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,00 kg Munich malt - 10L 3,00 kg Pilsner malt 3,00 kg Vienna Malt 0,25 kg Caramunich Malt 0,25 kg Chocolate Malt 0,25 kg Special B Malt 0,10 kg Black Malt 0.75 kg Muscovado sukker [B]Humle og krydder[/B] 90,00 gm Saaz [4,00 %] (60 min) 30,00 gm Saaz [4,00 %] (15 min) [B]Andre ingredienser[/B] Servomyces og Irish moss 10 min før kokeslutt [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min ved 66C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2001 Urquell lager Gjærmengde: gjenbruk fra tidligere brygging Informasjon om gjæring: 12 dager ved 20C Lufting med luftestein ved start og etter 24 timer [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. februar 2013 Flasket: 10. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N