Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9D Baltisk porter
OG: 1076
FG: 1016
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,8%
Beregnet IBU: 35,7
Beregnet farge: 70,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,00 kg       Munich malt - 10L       
3,00 kg       Pilsner malt        
3,00 kg       Vienna Malt       
0,25 kg       Caramunich Malt         
0,25 kg       Chocolate Malt        
0,25 kg       Special B Malt
0,10 kg       Black Malt 
0.75 kg       Muscovado sukker

[B]Humle og krydder[/B]
90,00 gm      Saaz [4,00 %]  (60 min)               
30,00 gm      Saaz [4,00 %]  (15 min)

[B]Andre ingredienser[/B]
Servomyces og Irish moss 10 min før kokeslutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min ved 66C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2001 Urquell lager
Gjærmengde: gjenbruk fra tidligere brygging
Informasjon om gjæring:
12 dager ved 20C
Lufting med luftestein ved start og etter 24 timer

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. februar 2013
Flasket: 10. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N