Brygger: Kenneth Nygård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11A Belgisk dubbel/Bruin
OG: 1,065
FG: 1,013
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 33 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,50 kg Pale Malt
1,00 kg Munich Malt
0,50 kg Wheat Malt
0,30 kg Carapils (4 EBC)
0,10 kg Dark Crystal Malt (275 EBC)
0,10 kg Rye Malt 
0,20 Dark candi sugar (500 EBC)
0,15 Clear candi sugar (1 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
27 g Wakatu (7,1 % AA) - 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
67°C i 75 minutter
75°C utmesk (10 min)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs Abbey Ale
Gjærmengde: 2 tuber
Informasjon om gjæring:
Gjæres på 19 grader i 2 uker

[B]Kommentarer[/B]
Vannjustering
3,0 gram Gypsum
2,5 gram natron
2,5 gram CaCl
0,5 gram kalk

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. januar 2014
Flasket: 22. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N