Brygger: Stian Krog Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9A Engelsk barley wine OG: 1108 FG: 1020 Mengde vørter: 18,5l Mengde ferdig øl: 17,0l Alkoholstyrke: 11,8% Beregnet IBU: 67,1 Beregnet farge: 36,6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,5 EBC) 69,0 % 1,50 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) 17,2 % 0,50 kg Brown Malt (200,0 EBC) 5,7 % 0,50 kg Crystal Malt - 40L (75,0 EBC) 5,7 % 0,20 kg Honey (2,0 EBC) 2,3 % [B]Humle og krydder[/B] 100,00 g Perle [7,48 %] - Boil 80,0 min. 37,6 IBUs 100,00 g Goldings, East Kent [5,90 %] - Boil 40,0 min. 24,7 IBUs 35,00 g Fuggles [4,70 %] - Boil 20,0 min. 4,7 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mash in at 63 C for 70 minutes, increase to 68 for 20 minutes, mash out at 72 for 10 minutes. Sparge with 75 C water. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 007 - Dry English Ale Yeast Gjærmengde: 2,20 liter starter with 1 pack (410 billion yeast cells) Informasjon om gjæring: Fermented 2 weeks at 20 degrees and 4 at 22 degrees. Bottled with extra yeast from fresh starter (WLP 001), approximately 100 billion yeast cells. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. desember 2011 Flasket: 21. desember 2011 Filtrert: Nei Karbonering: N