Brygger: Stian Krog
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9A Engelsk barley wine
OG: 1108
FG: 1020
Mengde vørter: 18,5l
Mengde ferdig øl: 17,0l
Alkoholstyrke: 11,8%
Beregnet IBU: 67,1
Beregnet farge: 36,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,5 EBC)  69,0 % 
1,50 kg Light Dry Extract (15,8 EBC)        17,2 % 
0,50 kg Brown Malt (200,0 EBC)                5,7 % 
0,50 kg Crystal Malt - 40L (75,0 EBC)        5,7 % 
0,20 kg Honey (2,0 EBC)                          2,3 %

[B]Humle og krydder[/B]
100,00 g Perle [7,48 %] - Boil 80,0 min.                        37,6 IBUs 
100,00 g Goldings, East Kent [5,90 %] - Boil 40,0 min.  24,7 IBUs 
35,00 g Fuggles [4,70 %] - Boil 20,0 min.                       4,7 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash in at 63 C for 70 minutes, increase to 68 for 20 minutes, mash out at 72 for 10 minutes. Sparge with 75 C water.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 007 - Dry English Ale Yeast
Gjærmengde: 2,20 liter starter with 1 pack (410 billion yeast cells)
Informasjon om gjæring:
Fermented 2 weeks at 20 degrees and 4 at 22 degrees. Bottled with extra yeast from fresh starter (WLP 001), approximately 100 billion yeast cells.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2011
Flasket: 21. desember 2011
Filtrert: Nei
Karbonering: N