Brygger: Freddy Andreassen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7A Weizen/Weissbier
OG: 1051
FG: 1015
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 13,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,985 kg              Wheat Malt, Ger (4,5 EBC)                  
2,025 kg              Pilsner (2 Row) Ger (2,8 EBC)            
0,400 kg              Munich Malt (23,6 EBC)        
0,125 kg              Caramalt (Thomas Fawcett) (29,6 EBC)     
0,035 kg              Carafa Special III (Weyermann) (925,9 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
25,00 g               Hallertauer Hersbrucker [4,20 %] 60min
15,00 g               Hallertauer Hersbrucker [4,20 %] 15min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 g/10liter Gypsum i vann
0,5 tsp Gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
45c 20min
67c 40min
76c 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP380
Gjærmengde: Ihht. MrMalty.
Informasjon om gjæring:
17grader 14 dager. Økte til 20 mot slutten for å se om den kom litt lenger ned.

[B]Kommentarer[/B]
Oppskrift fra The Great Bavarian Weissbier Project på nothernbrewer:
http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?t=40751

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. februar 2013
Flasket: 15. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F