Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13C Trelagret øl (basistype 3C Doppelbock)
Ekstra ingredienser: Eikechips
OG: 1095
FG: 1025
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3600 g munich malt 25 ebc
2600 g vienna malt
1800 g pilsmalt
1050 g caramunich 120 ebc

[B]Humle og krydder[/B]
15 g Magnum pellets 14.6%	alpha 60 min
20 g Magnum pellets 14.6%	30 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Litt natron, kaliumklorid og kalsiumsulfat i mesken.
Gjærnæring og irish moss.

7.5 liter tilsatt 15 g kokte eikechips etter 1 måned.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbelmesk:
53 mash in
53 10 min
66 75 min
72 10 min
78 5 min
Skyller med 8-10 l
x2

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WY2124
Gjærmengde: Slurry
Informasjon om gjæring:
1 måned 10 grader.
1 uke romtemp 19 grader.
7.5 l i 1 uke med 15 g eikechips.

[B]Kommentarer[/B]
Kokt i 2 timer, kokt inn noe i liten gryte.
7.5 l av 18 l tilsatt eik.
Til slutt 7 l, karbonert med 45 g sukker.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. april 2014
Flasket: 16. mai 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N