Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13C Trelagret øl (basistype 3C Doppelbock) Ekstra ingredienser: Eikechips OG: 1095 FG: 1025 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 9,2% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 42 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3600 g munich malt 25 ebc 2600 g vienna malt 1800 g pilsmalt 1050 g caramunich 120 ebc [B]Humle og krydder[/B] 15 g Magnum pellets 14.6% alpha 60 min 20 g Magnum pellets 14.6% 30 min [B]Andre ingredienser[/B] Litt natron, kaliumklorid og kalsiumsulfat i mesken. Gjærnæring og irish moss. 7.5 liter tilsatt 15 g kokte eikechips etter 1 måned. [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbelmesk: 53 mash in 53 10 min 66 75 min 72 10 min 78 5 min Skyller med 8-10 l x2 [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WY2124 Gjærmengde: Slurry Informasjon om gjæring: 1 måned 10 grader. 1 uke romtemp 19 grader. 7.5 l i 1 uke med 15 g eikechips. [B]Kommentarer[/B] Kokt i 2 timer, kokt inn noe i liten gryte. 7.5 l av 18 l tilsatt eik. Til slutt 7 l, karbonert med 45 g sukker. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. april 2014 Flasket: 16. mai 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N