Brygger: Roy Jespersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5A Engelsk brown ale
OG: 1074
FG: 1020
Mengde vørter: 56,0l
Mengde ferdig øl: 37,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 54,0
Beregnet farge: 47 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10500 	gr Maris Otter
700 	gr Crystal malt
1200 	gr Amber malt
100 	gr Chocolate malt

[B]Humle og krydder[/B]
Bramling Cross 200g

[B]Andre ingredienser[/B]
Muscovadosukker 500g 2 min før kokeslutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
20 min. ved 62°C 
20 min. ved 67°C
20 min. ved 71°C
10 min. ved 76°C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham
Gjærmengde: 6pk
Informasjon om gjæring:
18-19 grader i 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]
I tillegg var også Stein Gunnes med som brygger. 

Vi skilte ut 16 liter i to kjeler som kokte ned med fordamping utenom kokekaret og overførte dette til bryggekjelen rett før humleprogrammet startet.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. april 2016
Flasket: 26. april 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N