Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,069
FG: 1,014
Mengde vørter: 62,0l
Mengde ferdig øl: 52,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 89,0
Beregnet farge: 18 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
15 kilo Maris Otter palemalt
0,7 kilo Crystalmalt
0,5 kilo Hvetemalt
340 gram sukker til flaskekarbonering

[B]Humle og krydder[/B]
60 minutter kok: 115 gram Chinook (12%)
15 minutter kok: 60 gram Amarillo (8,8%), 60 gram Citra (12,2%), 30 gram Nelson Sauvin (10,8%)
5 minutter kok: 60 gram Amarillo (8,8%), 60 gram Citra (12,2%), 30 gram Nelson Sauvin (10,8%)
Tørrhumling 7 dager: 60 gram Amarillo (8,8%), 60 gram Citra (12,2%), 30 gram Nelson Sauvin (10,8%)

[B]Andre ingredienser[/B]
Mineraler i mesk: 22 gram Kalsiumsulfat, 5,5 gram Natron, 5,5 gram CaCo3 (kritt)

Mineraler i skyllevann: 5,2 gram Kalsiumsulfat

10 minutter kok: 1 ts Wyeast gjærnæring og 1 tablett Whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket i 90 minutter på 67 grader. 5 minutter mashout på 77 grader. Kontinuerlig skylling.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 001
Gjærmengde: 2 pakker + starter
Informasjon om gjæring:
18 grader i 7 dager
20 grader i 7 dager
20 grader i 14 dager, ettergjæring på flasker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. januar 2018
Flasket: 1. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N